You are logged in as a guest. 
  Home Forums Home  Search our Forums Search our Forums    Log in to the Forums Log in to the Forums  register Register on the Forums  

 Forums ->  Motorhomes -> Motorhome Matters
Jump to page : FirstPrevious 1 2 Last
Format:  Go
CBE PC100
AuthorMessage
userjimbo07g41
Posted: 25 April 2021 7:39 PM
Subject: RE: CBE PC100
 
Just joined

Posts: 15



Interesting reading the replies about the possible ground issues with control panel and distribution unit. I have no idea where that grounds to? somewhere on the bodywork?

I also had an issue with a car where the diodes where knackered on the alternator and it would flatten the battery when not running.
userAlanb
Posted: 25 April 2021 9:57 PM
Subject: RE: CBE PC100
 
Epic contributor

Posts: 1070
10002525
Location: North Yorkshire


As I stated in a previous post, the earth / chassis / ground connection for the hab electrics completes the charging circuit for the hab battery from the alternator, plus fridge 12V power, and D+ / simulated D+.

I would start by looking for a cable running from your CBE B2 -ve terminal to the starter battery negative. As you do not have a solar panel installed, there may only be three cables at this terminal, the others being the connections to the charger -ve, and the hab battery -ve.

Alan

userDerek Uzzell
Posted: 26 April 2021 9:54 AM
Subject: RE: CBE PC100
 


5000500050005000100100
Location: MODERATOR - 2015 Rapido 640F LHD 2.3ltr 150bhp


jimbo07g41 - 2021-04-25 4:48 PM

..The Frost button is described as a fridge isolation button in the La Strada manual and is only used to switch on the ignition when using fridge on gas.

That’s interesting and quite possibly unique to La Strada.

Hopefully whatever is causing the faults you’ve enquired about does not involve the PC-100/DS-300 units, as (to the best of my knowledge) no commercial repair services for these equipments are available and obtaining exact like-for-like replacements from La Strada or CBE may problematical given the age of your Trento.
userjimbo07g41
Posted: 29 April 2021 8:13 PM
Subject: RE: CBE PC100
 
Just joined

Posts: 15



So I have put everything back and it all appears to be working.

I have attached a picture of the control panel to help any La Starda owners that come this way.



(IMG_3886.jpg)



Attachments
----------------
Attachments IMG_3886.jpg (20KB - 4 downloads)
userRobinhood
Posted: 29 April 2021 8:31 PM
Subject: RE: CBE PC100
 


20002000500100100100100
Location: Sherwood Forest


Derek Uzzell - 2021-04-26 9:54 AM

Hopefully whatever is causing the faults you’ve enquired about does not involve the PC-100/DS-300 units, as (to the best of my knowledge) no commercial repair services for these equipments are available .........

I think Apuljack Engineering would have a go....
userDerek Uzzell
Posted: 30 April 2021 8:47 AM
Subject: RE: CBE PC100
 


5000500050005000100100
Location: MODERATOR - 2015 Rapido 640F LHD 2.3ltr 150bhp


Thanks for that suggestion.

I see that the Apuljack Engineering website’s Product and Repair List includes CBE equipment.

http://www.apuljackengineering.co.uk/product_repair.html

A generic UK-specification DS-300 Distribution Box currently costs under £90, but that would probably be unsuitable if the original DS-300 is bespoke as I assume the La Strada Trento's is - and similarly for the PC-100 contol panel. That’s when repair may prove the better option.

Jump to page : FirstPrevious 1 2 Last
Printer friendly version
E-mail a link to this thread
Jump to forum :


(Delete all cookies set by this site)(Return to Homepage)

Any problems? Contact the administrator