You are logged in as a guest. 
  Home Forums Home  Search our Forums Search our Forums    Log in to the Forums Log in to the Forums  register Register on the Forums  

 Forums ->  Motorhomes -> Motorhome Matters
Jump to page : First 1 Last
Format:  Go
Thanks for all your help everyone
AuthorMessage
userbigjohnthecat
Posted: 4 February 2019 12:24 PM
Subject: Thanks for all your help everyone
 
Liking what I've found

Posts: 44
25


Hi Guys
Many thanks for all your info I want to know please how do i remove my WAECO rear camera please?
As I have found out the Zenec E3175 is ok so I NEED TO REMOVE THE CANERA AND CHECK THE WIRING BUT i DONT KNOW HOW TO REMOVE IT?
Can anyone help please? Is the center on a allen key ?
Cheers John
usermonique.hubrechts@gm
Posted: 4 February 2019 4:49 PM
Subject: RE: Thanks for all your help everyone
 


Epic contributor

Posts: 1393
1000100100100252525
Location: essen belgium


Look at your Waeco documentation.
userbigjohnthecat
Posted: 4 February 2019 5:26 PM
Subject: RE: Thanks for all your help everyone
 
Liking what I've found

Posts: 44
25


I dont have it?
userDerek Uzzell
Posted: 4 February 2019 6:30 PM
Subject: RE: Thanks for all your help everyone
 


500050005000200010010025
Location: Herefordshire - 2015 Rapido 640F LHD 2.3ltr 150bhp


If your Waeco camera is the CAM50 model (photo attached) an Installation & Operating Manual is here

https://www.manualslib.com/manual/848350/Waeco-Perfectview-Cam50.html?page=1#manual

Removal involves undoing the small screw on each side, which allows the two plastic ‘end caps’ and the upper ’sun shield’ to be taken off. After that it should be obvious how to proceed.




(WAECO CAM50.jpg)



Attachments
----------------
Attachments WAECO CAM50.jpg (16KB - 56 downloads)
usermonique.hubrechts@gm
Posted: 5 February 2019 5:07 PM
Subject: RE: Thanks for all your help everyone
 


Epic contributor

Posts: 1393
1000100100100252525
Location: essen belgium


And avoid water ingress in the rear wall on the top, In case you have to pull out cable have seal done when the problem is fixed. Have a nice time.
userDerek Uzzell
Posted: 5 February 2019 6:36 PM
Subject: RE: Thanks for all your help everyone
 


500050005000200010010025
Location: Herefordshire - 2015 Rapido 640F LHD 2.3ltr 150bhp


John

Before you remove the camera I strongly suggest that you check that the short cable that leads from the camers to the your motorhome’s interior is properly connected to the long cable that runs from the motorhome’s rear to the motorhome’s front where it connects to the Zenec E3175. Also worth checking that the cable that leads from the Zenec E3175 is properly connected to the long front-to-rear cable.

Prior to installing a Waeco reversing-camera system on one of my motorhomes, I connected everything together and no image appeared on the monitor. The cause was simply because one of the cable-to-cable connections was not as firm as it could be.
Jump to page : First 1 Last
Printer friendly version
E-mail a link to this thread
Jump to forum :


(Delete all cookies set by this site)(Return to Homepage)

Any problems? Contact the administrator